Sport

Un meci de Liga Naţională, demn de cea secundă

IMG_5884Echipa feminină de handbal SC Mureşul Târgu-Mureş a reuşit contraperformanţa de a încheia campionatul fără nici un punct câştigat. În ultima etapă a Ligii Naţionale, mureşencele au cedat pe teren propriu cu scorul de 24-31 (11-14) în faţa formaţiei CSM Cetate Deva. A fost singura partidă care mai conta în clasamentul celor şase formaţii care vor disputa începând cu data de 30 aprilie turneul play out. Miza era doar de partea echipei oaspete, care cu o victorie trecea în fruntea clasamentului înaintea celor 10 etape pentru rămânerea în Liga Naţională. Ca de obicei, echipa antrenorului Bukaresti Jozsef, rămas pe banca tehnică după ce a fost secundul lui Octavian Hârţoagă, apoi a lui Gheorghe Covaciu, ambii demişi, a luptat în încercarea de a obţine primele puncte în ediţia de debut. Prima repriză a fost relativ echilibrată. După ce gazdele au condus cu 3-1, revenită în formaţie după o accidentare, cea care constituia la începutul sezonului cea mai valoroasă jucătoare, Alina Moloci s-a accidentat din nou, devencele au preluat iniţiativa şi au condus în permanenţă. Mureşul a ţinut aproape şi a avut în câteva rânduri ocazia de a egala sau de a reduce diferenţa la un singur gol, dar a ratat nenumărate situaţii de pe semicerc şi chiar aruncări de la 7 metri.

Într-o repriză care nu a depăşit cu nimic nivelul partidelor din Divizia A, adică eşalonul valoric doi, s-au remarcat în primul rând cei doi arbitri buzoieni, Cristinel Vlad şi Ionuţ Veliscă. Pe lângă jocul slab al gazdelor şi nenumăratele ratări, de neiertat la acest nivel, rea intenţia, sau incompetenţa acestora, nici nu mai are importanţă, au menţinut echipa oaspete în avantaj până la pauză.

 

Final în care termenul fair play a lipsit

Echipa din Deva a controlat mai autoritar repriza secundă, păstrând în permanenţă un avantaj de cel puţin patru goluri. Lipsa de idei în atac a mureşencelor şi ratările care nu mai conteneau au dus în câteva rânduri diferenţa de pe tabelă până la 9 goluri. Revenită

cea mai importantă marcatoare a echipei, Sabine Klimek a fost anihilată spre final, oaspetele reuşind să se desprindă decisiv. Finalul partidei a fost unul de-a dreptul ciudat. Deşi în ultimele minute diferenţa era mai mult decât confortabilă, în ultimele secunde, devencele au atacat inclusiv cu portarul, ca şi când încă un gol înscris ar fi avut o importanţă crucială. În replică, la obţinerea unei aruncări de la 7 metri în acele momente „cruciale”, antrenorul gazdelor a trimis portarul Andreea Petruneac să execute. Aceasta a trimis o dată din propria poartă o dată peste poarta adversă, a doua oară jucătoarea care a respins în lipsa portarului a făcut-o din semicerc şi astfel a rezultat aruncarea de pedeapsă, pe care mureşeanca a ratat-o şi oaspetele au fost în delir la înscrierea unui ultim gol. A fost mai degrabă un meci al ruşinii, în care echipa care a trecut în fruntea clasamentului pentru play out a arătat mai degrabă una care merită cu prisosinţă să însoţească Mureşul în eşalonul secund. Cu toate acestea, conduc în clasament cu 20 de puncte, fiind urmate de Unirea Slobozia 18, HCM Râmnicu Vâlcea 17, Neptun Constanţa şi U Jolidon Cluj, ambele cu 16, Mureşul încheind clasamentul cu 0 puncte. Pentru evitarea locului care va duce ocupanta acestuia alături de echipa mureşeană în eşalonul secund se anunţă o luptă foarte strânsă, în care echipa mureşeană poate deveni doar „arbitru”, în cazul în care evoluţiile vor fi pe măsură. În prima etapă cele două se vor reîntâlni săptămâna viitoare, în prima etapă din play out, programată joi, 30 aprilie, de această dată la Deva.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close