Sport

Un prim pas spre o nouă finală pentru BC Mureș

bc muresÎn prima partidă din cadrul semifinalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat cu 90-71 (27-14, 20-19, 15-26, 28-12) partida susținută miercuri seara în Sala Polivalentă din București în fața formației Steaua CSM Eximbank. După seria de trei eșecuri consecutive în fața bucureștenilor, dintre care două pe teren propriu, plecați în play-off de pe prima poziție, steliștii erau considerați favoriți. „Tigrii” au reușit însă o nouă prestație la înălțime și au condus pe întreaga durată a partidei. Gazdele au reușit doar să egalaze în câteva rânduri, o dată la începutul partidei, la 2, apoi de două ori în sfertul trei și încă o dată în debutul ultimului. În câteva rânduri au avut și posesia sau aruncare liberă în situație de egalitate, dar nu au avut niciodată avantaj pe tabelă pe întreg parcursul partidei.

Startul a fost unul foarte bun pentru mureșeni, care au câștigat primul sfert la o diferență de 13 puncte. Steaua a reușit la jumătatea sfertului secund să se apropie la doar 5 puncte, dar mureșenii au refăcut rapid diferența și au mai pus un punct la avantaj la pauza mare. Totul era în continuare felul în care puteau gestiona acest avantaj.

Revenirea Stelei a fost anihilată de „lunetiști”

Primul coș din partea a doua i-a aparținut lui Jurevicus, cu o aruncare de la distanță care a dus diferența la 17 puncte. A replicat imediat Troupe, după care BC Mureș n-a mai reușit minute bune să mai puncteze. Bucureștenii s-au apropiat la un singur coș diferență, apoi la un singur punct, după care au reușit să egalaze în două rânduri prin Williams, la 55 și 57, dar acesta rata aruncarea liberă cu care își putea duce echipa în avantaj. Cel care avea să devină principalul marcator al meciului, Martinic a înscris și el din afara semicercului și mureșenii au intrat la ultima pauză doar cu avantajul de 3 puncte (62-59). La începutul ultimului act Troupe a mai egalat o dată pentru gazde, dar a fost ultima dată. În final steliștii au forțat fără succes revenirea, „tigrii” s-au apărat foarte bine și le-a ieșit totul, mai corect spus le-a intrat totul în coș, cu Martinic și Gajovic „în mână”, care au înscris împreună mai multe coșuri de la distanță decât toată echipa gazdă. Diferența a crescut, rezultatul final consemnând și cel mai mare avantaj de pe tabelă. Se anunță pentru vineri un meci foarte disputat, dar la fel cum vor fi probabil și cele (sau cel) de săptămâna viitoare, de la Târgu-Mureș. Partida de vineri are loc de la ora 18.00, la fel și primul meci din „junglă”, programat pentru miercuri, 11 mai.

În partida de la București au evoluat formațiile:

Steaua: Troupe 18 (4×3), Marinovic 10 (2), Amis 10, Barac 10, Cooper 8, Malesevic 7 (2), Nicoară 4, Paul 4

BC Mures: Martinic 21 (5×3) + 10 pase decisive, Gajovic 20 (4), Barro 19, Jurevicus 9 (2), Pustahvar 8 (1), Lázár 6, Frasenyuk 5 (1), Polyák 2, Scott

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close