Sport

Unirea Tricolor, în umbra mult iubitei Chimica

OLYMPUS DIGITAL CAMERASportul şi Combinatul Chimic din municipiul Târnăveni au făcut ca numele oraşului să fie cunoscut pe plan naţional. Combinatul a dispărut, iar sportul a intrat într-un anonimat care face ca numele localităţii să nu mai fie cunoscut. În urmă cu cinci ani, în 2010, la iniţiativa lui Viorel Popa a luat fiinţă o nouă echipă de fotbal, Unirea Tricolor, care activează cu rezultate remarcabile în Liga IV. Durerea celui care este şi preşedintele clubului este lipsa srijinului financiar. „Am înfiinţat echipa pentru că aveam mulţi amatori care nu aveau unde juca şi astfel i-am putut ţine acasă. Abia avem bani să susţinem echipa, să participăm în competiţie, bani care provin de la puţinii sponsori pe care îi avem. Ne-ar prinde bine să avem puţin sprijin, să oferim cel puţin o masă jucătorilor, care joacă deocamdată doar din pasiune”, se destăinuie preşedintele Viorel Popa.

Singurii sponsori ai echipei sunt firmele Pia Group, Shuster Ecosal şi Primăria Târnăveni. Echipa este coordonată în primul rând de antrenorul-jucător Rareş Popa, profesor şi antrenor cu licenţă C, alături de tatăl-preşedinte. Tehnicianul aflându-se în teren, de pe margine este deseori nevoie de coordonare şi cine altcineva, dacă nu cel care a pus bazele noii echipe?

Avem cu cine, avem voinţă, dar şi nevoi

Lotul este alcătuit din jucători exclusiv localnici, nici cel puţin din împrejurimi, ingineri, profesori, sau elevi, mari amatori de a practica fotbalul. Pe lângă faptul că echipa activează în campionat datorită acestui colectiv inimos, aceasta nu are nici un teren propriu. Deşi în Târnăveni există un stadion, cel pe care în urmă cu decenii evolua Chimica, formaţie care a jucat în mai multe ediţii chiar în liga secundă, Unirea Tricolor face mari eforturi pentru a se menţine în competiţie. Fostul stadion este privatizat, aparţine firmei Poliglot şi noua echipă nu are acces. Evident, din cauza lipsei sprijinului financiar. În această primă ediţie în Liga IV, Unirea Tricolor se pregăteşte şi susţine meciurile din campionat la marginea oraşului, la Cuştelnic, pe un teren care aparţine Primăriei, amenajat din resurse proprii, cu ajutorul firmei de salubritate Shuster Ecosal. Primarul urbei, Sorin Megheşan, el însuşi fost arbitru de fotbal, care a activat 10 ani în Liga I, se străduieşte să ajute noua echipă, dar resursele sunt mult sub nevoile unei echipe care nu poate aspira deocamdată mai sus. „După ce firmei Bicapa i-a fost luat vechiul stadion, acesta a fost luat de către bancă şi este scos la vânzare. Suma este exorbitantă, de peste 880 mii de euro şi Primăria nu îşi permite o astfel de investiţie, astfel baza se află în paragină. Târnăveniul are oameni iubitori de sport şi a avut dintotdeauna mari talente. Pe lângă fotbal, mai avem sportivi cu rezultate foarte bune la volei, atletism sau tenis de masă, dar aceştia pleacă atunci când ajung la un anumit nivel. Să nu uităm că aici s-au format Bölöni, fraţii Bozeşan, sau Relu Stoica, dar acum nu avem o bază care să ne permită să aspirăm mai sus de Liga IV”, este unul dintre marile of-uri ale edilului fost arbitru de prim rang.

Unirea Tricolor este la primul an de la promovarea în Liga IV una dintre plăcutele surprize, cu rezultate remarcabile, condiţionate însă de programul componenţilor, care sunt amatori sută la sută. Când lotul este complet, surprizele nu mai sunt deja surprize. Echipa se află după 26 de etape pe un onorant loc 6, cu 12 victorii, 6 rezultate de egalitate, 7 eşecuri şi un meci restanţă, dar aceste rezultate puteau fi mult superioare în condiţiile în care ar fi fost mai mult susţinută. Victoria din etapa a XXIV-a, 4-3 în deplasarea de la MSE 08 Târgu-Mureş, o altă echipă cu rezultate mult superioare ediţiilor trecute, disputată pe terenul sintetic al stadionului Trans Sil, a constituit un prilej de sărbătoare pentru inimoasa echipă de pe Târnave, care a ţinut să imortalizeze momentul primei partide jucate în nocturnă (în foto).

Târnăveniul şi microbiştii oraşului îşi doresc să aibă din nou o echipă care să-i reprezinte, dovadă şi numărul mare de suporteri care fac deplasarea în afara oraşului pentru a urmări meciurile Unirii Tricolor.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close