Sport

Victorie URIAȘĂ‚: BC Mureș- CSU Asesoft 91-81

După ce la încălzire campionilor le intra fiecare aruncare, aceștia parcă și-au epuizat reușitele în primele minute, când n-au reușit să puncteze. Tonul l-au dat cele două aruncări de trei puncte ale lui Ciric și Kandic. Revenirea oaspeților anunța, așa cum era de așteptat o dispută foarte echilibrată. Mureșenii au reușit însă desprinderea la 10 puncte, iar la prima pauză aveau 8. Asesoft nu reușise nicio aruncare de la distanță. Ritmul s-a menținut pe parcursul sfertului secund, prahovenilor au început să le intre și aruncările de trei. S-au apropiat la doar două puncte, au câștigat sfertul, dar la pauza mare avantajul a fost de șase puncte (48-42).

Încrâncenare cu puține puncte

La reluare, ambele echipe au pus mare accent pe apărare și în prima jumătate a sfertului trei scorul parțial era de 5-4. Apoi, BC Mureș a reușit din nou să mărească diferența, dar n-au reușit să treacă bariera de 10 puncte. Marele pericol se anunța la greșelile personale. Asesoft, cu o bancă mai „lungă†avea doar doi jucători cu câte maximum două sancțiuni, în timp ce la mureșeni, din cei opt care au evoluat, erau trei cu câte trei și trei cu două. Doar Liviu Dumitru era „curat†și Cuic avea una. 

Ploieștenii s-au apropiat periculos în câteva rânduri, dar nu la mai puțin de patru puncte.

Emoții risipite rapid

Ultima parte a dat ceva emoții gazdelor. După două minute, echipa lui rnautovic a reușit să egaleze pentru prima oară, la 68, după care a preluat conducerea, prin Virgil Stănescu. Cuic a răspuns cu  o „treițăâ€, după care celălalt fost „tigruâ€, Adrian Tudor l-a imitat și și-a mai adus o dată echipa în avantaj. Se întrevedea un final foarte greu și din cauza pericolului de eliminări, dar singurul care a trecut mai repede pe bancă a fost Stănescu. De câte ori se părea că vor fi probleme, pe rând, Ciric, Ceskovic, Liviu Dumitru, sau Dan Păltinașanu „inventau†câte o execuție și echipa lui Sekulovic a reușit din nou desprinderea. Singurul care a lipsit spre final a fost Kandic, în pericol de eliminare. Momentul care a anunțat practic victoria a fost la coșul cu fault asupra lui Barro, la intrarea în ultimul minut, când de la 81-75 s-a ajuns la 84-75 și ploieșetenii erau în penalizare. „Jungla†a exultat la fiecare coș pe tot parcursul meciului, iar finalul a fost unul de vis.

Duminică seara, ora 20.00, al doilea meci, unul care se anunță, probabil, chiar mai dificil.

Marcatori:

BC Mureș: Ciric 24 (5×3), Ceskovic 21 (3), Barro 17, Cuic 16 (3), Kandic 7 (1), Păltinișanu 4, Dumitru 2. A mai luptat Peciukas.

CSU Asesoft: Tica 16, Mohamed 16 (2), Timermanis 14 (4), Tudor 11 (2), Stănescu 8, Vlahovic 7, Miletic 6, Burlacu 3 (1).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close