InterviuSport

Carlao: „Am ajuns să iubesc oraşul şi vreau să mă stabilesc aici”

carlaoPortarul echipei de futsal City’us Târgu-Mureş, Carlos Alberto Ferreira, cunoscut sub numele de Carlao s-a întors în această iarnă la echipa mureşeană, cu care a cunoscut cele mai mari succese din cariera sa. A jucat aproape cinci ani şi a câştigat două titluri de campion al României, patru Cupe ale României şi o Supercupă. În urmă cu doi ani a solicitat cetăţenia română. A şi fost atunci selecţionat pentru un amical în reprezentativa „tricoloră”, dar nu a primit drept de joc şi a părăsit ulterior echipa şi ţara, evoluând în campionatul din China, apoi un an acasă, în Brazilia. A revenit acum la Târgu-Mureş cu intenţia de a se stabili. Aflăm mai multe de la simpaticul portar, cu care echipa poate ataca cu mai multă încredere un nou titlu.

Reporter: Povesteşte mai întâi cum ai ajuns prima dată la Târgu-Mureş

Carlao: Am avut un prieten brazilian care juca aici, Rodrigo. Antrenor era Artur Mello şi i-a spus că îi trebuie portar. Prietenul m-a anunţat şi am venit imediat. Mi-a plăcut aici şi de aceea am rămas.

Rep.: Ai depus actele pentru cetăţenie.

Carlao: Da, le-am depus, dar lucrurile nu merg atât de repede şi am plecat în China, astfel că nu ştiu dacă mai am şanse să obţin acum cetăţenia. Pentru mine a fost doar un vis, care cred că s-a terminat.

Rep.: Ce te-a atras să pleci în China?

Carlao: Aici campionatul devenise mult mai slab decât atunci când am venit. Nici nu mai aveam chef să intru pe teren, meciurile erau prea uşoare pentru mine. A venit atunci o ofertă bună şi am plecat. Era o mare oportunitate să cunosc China, o experienţă foarte bună pentru mine.

Rep.: Cu ce impresii ai rămas de acolo?

Carlao: Este o ţară foarte diferită şi frumoasă. Am stat patru luni care mi-au folosit foarte mult, a fost o adevărată lecţie de viaţă pentru mine. Campionatul este puternic, cu mulţi străini, chiar mai puternic decât era aici când am plecat. Nu am rămas mai mult deoarece am avut probleme personale acasă şi a trebuit să plec după expirarea contractului. După aceea am rămas acasă un an, în care am jucat în Brazilia.

Rep.: Cum ai ajuns să te întorci?

Carlao: Am mai fost chemat, dar nu puteam veni, deşi voiam, numai că eram sub contract acasă. În decembrie, Raul (n.r.: antrenorul secund Raul Ungur, fost portar al echipei) m-a contactat pe Facebook şi m-a întrebat dacă nu vreau să mă întorc. După aceea au vorbit şi alţii de la echipă cu mine şi m-au convins să mă întorc.

Rep.: Cum ai găsit campionatul la întoarcere?

Carlao: Este mult mai puternic decât atunci când am plecat. Acum sunt vreo cinci echipe care se bat la titlu şi cred că anul viitor va fi şi mai puternic. Anul acesta cred că avem cea mai puternică echipă şi putem câştiga, dacă nu facem greşeli.

Rep.: Ce planuri de viitor ţi-ai făcut?

Carlao: Mi-am propus să nu mai plec de aici. E o ţară pe care o iubesc, la fel şi oraşul, am foarte mulţi prieteni aici şi cred că este cea mai bună alegere.

Rep.: Ai şi o prietenă?

Carlao: Am avut înainte, dar acum am o braziliancă, o cheamă Pricila. Nu este încă aici, dar va veni curând şi cred că vom rămâne aici.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close