Interviu

Cercetările unui medic mureșean demonstrează punctul H la femeie

luci horga

Viața sexuală într-un cuplu este un subiect tabu ce situează România pe o primul loc în UE în topurile rușinii. Cu toate acestea, medicii și cercetătorii se implică constant în studiile care descoperă și analizează cele mai erogene zone ale femeilor, iar rezultatele în urma unui studiu efectuat pe 380 de femei mureșene, ar putea surprinde orice cititor. Femeia nu are punctul G, dar are unul H, concluzie despre care ne vorbește dr. Lucian Horga , administrator Laborator Analize Citolab de pe strada Mihai Viteazul nr. 34.

Reporter: Indiferent că sunt femei sau bărbați, tot mai multă lume este interesată de vânarea miraculosului punct G, la fel de uşor de atins ca şi pedala de acceleraţie. Există acest punct sau este doar un mit?

Lucian Horga: Dacă în anii 60doctorul Grafenberg susținea că există un punct G, o zonă erogenăpe peretele anterior primar al vaginului, după aceea pe cel posterior la 3-4 centimetri la intrarea în vagin, iar senzaţiile trezite de stimularea lui sunt net diferite de cele simţite prin stimularea clitoridiană, această teorie a fost mult timp contestată de cercetători și s-a adeverit, în timp, că de fapt nu există. Acel punct nu este un țesut erectil sau glandular, ci un complex anatomic format din țesut neovascular,celule nervoase periferice și un neuroganglion, ce dă o falsă senzație femeilor care susțin că au orgasm.

Rep: Care sunt rezultatele demersului de cercetare de care v-ați ocupat în ultimii 3 ani?

Lucian Horga: Am realizat un studiu pe 380 de femei cu vârste curpinse între 20-65 de ani, iar 96% din acestea au afirmat că mimează orgasmul în 3 din 5 acte sexuale, iar alte 4% au preferat să se abțină de la răspunsuri. De ce mimează femeile orgasmul?! Pentru că nu vor să-și jignească partenerul sau să-i zdruncine acestuia încrederea de sine, se gândesc mai mult la celălalt, decât la propria lor persoană.

Rep: În ce situații femeia doar are impresia că are orgasm?

Lucian Horga: În marea majoritate a astfel de cazuri, femeia este afectată de vaginită, iar acea zonă a peretului anterior al vaginului prezintă o hipersensibilitate mai mare și o iritație pe care femeia o poate percepe ca un orgasm absolute fals. S-a tot vorbit despre orgasm clitoridian și vaginal, dar am ajuns la concluzia că proiecţia fiziologică a extazului poate fi atinsă doar prin orgasmul uterin. Este singurul orgasm care există cu adevărat și singura modalitate de a se ajunge la acea senzație euforică și descărcare hormonală care poate determina plânsete și râsete la final.

Rep: Unde credeți că există o zonă erogenă a femeii?

Lucian Horga: Colul prezintă două zone, exocolul şi endocolul, iar exocolul este acea porţiune vizibilă în cavitatea vaginală, acoperită de un epiteliu stratificat pavimentos necheratinizat şi un corion aglandular. O autoexaminare a sânilor poate ajuta femeile să detecteze chisturi sau alte probleme benigne. Așa cum femeia își palpează sânii periodic pentru a vedea dacă nu au ceva modificări și nodule, la fel de ușor își poate verifica și colul, foarte asemănător cu o biluță, acea porțiune inferioară a uterului ce poate fi palpată și examinată medical în partea de sus a vaginului. Orificiul colului uterin se află cu aproximație în centrul acestei biluțe, iar forma lui diferă de la o femeie la alta în situațiile în care acestea au născut pe cale natural sau nu. În opinia mea, chiar dacă mulți ginecologi mă contrazic, aici trebuie să existe o zonă erogenă.

Rep: Pe ce vă bazați când spuneți toate acestea?

Lucian Horga: Dacă există într-adevăr acel punct G de excitație maximă, proiecția acestuia pe col ar trebui să fie o nouă zonă erogenă. Dacă o luăm logic și matematic, aceasta nu cade pe exocol, ci în fundul de sac vaginal posterior. Adică, dacă porțiunea inferioară a colului are formațiune de parabolă, normal că acesta este susținut de o parte și de alta, dar am atașat acelei parabole un triunghi și am folosit metoda teoremei mecanice a lui Arhimede, teorema pârghiilor și centrul de greutate al triunghiului. Masa acelei parabole trebuie să aibă neapărat un echilibru cu masa triunghiului și am demonstrat că, acel punct care este în echilibru, este de fapt zona de maximă excitație la femei, punctul H, după cum am preferat să-l numesc. În momentul recoltării cu periuța ginecologică la femeie, se pătrunde cu vârful acesteia în endocol și se mulează pe exocol, iar după mai mult timp de mulare, se observă că pe peretele anterior, la două treimi de bază și o treime de vârf, prin orificiul extern al colului se secretă o anumită substanță, un lichid care este total diferit de mucusul cervical și care este, de fapt, ejacularea femeii. Acest fapt l-am demonstrat pe lamă la microscop, punând o picătură din acel mucus cervical care, în mod normal se cristalizează în 30 de minute.

Rep: Este sau nu important viața sexuală într-un cuplu?

Lucian Horga: Iubirea fizică și compatibilitatea sporește apropierea dintre persoane și face viața de cuplu mai intensă. Orgasmul adevărat se produce doar atunci când se atinge colul în timpul actului sexual, dar acesta nu trebuie să fie un scop în sine, el va veni dacă tot restul actului s-a desfășurat frumos și satisfăcător pentru parteneri.  Din nefericire, indiferent de cauza care provoacă disfuncțiile sexuale ale femeilor, acestea ajung să se simtă nepotrivite pentru partener și să experimenteze un sentiment profund de eșec, iar lipsa unei vieți sexuale de calitate distruge orice relație, încet, dar sigur.

Amalia Vasilescu

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close