Investigatie

Condamnare cu suspendare pentru medicul şpăgar

2-medic-spagarMedicul expert al asigurărilor sociale în cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Mureş, Aurelia Iolanda Câmpean, acuzată de luare de mită, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş propunând condamnarea acesteia la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de 4 ani, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Direcţia Generală Anticorupţie, citat de site-ul www.agerpres.ro, în perioada decembrie 2013 – martie 2014, inculpata, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani şi bunuri de la persoane cu grad de invaliditate pe care le-a expertizat în scopul acordării sau menţinerii respectivului grad, precum şi al eliberării deciziei asupra capacităţii de muncă, în baza căreia este încasată pensia pe caz de boală. „În cauză, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş au fost delegaţi să efectueze mai multe activităţi de cercetare penală. Anterior, prin rechizitoriul din data de 30 aprilie 2015, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş într-un alt dosar penal în care C.A.I. a fost cercetată şi în care ofiţeri din cadrul SJA Mureş au fost delegaţi să efectueze activităţi de procedură penală, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Aceasta a fost condamnată la pedeapsa închisorii de 3 ani, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Totodată, în dosar s-a dispus şi disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor cu privire la alte infracţiuni de corupţie”, se precizează în comunicat.
De asemenea, DGA a arătat că dosarul de urmărire penală pentru şase acte materiale şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Mureş.

(S.T.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close