Uncategorized

FC Municipal începe sprintul pentru Liga 1

Start în noul sezon al Ligii a II-a la fotbal. După ce în vacanța de vară și-a pus la punct infrastructura și lotul, FC Municipal încearcă să bată iar la poarta promovării în Liga 1.

Speranțele iubitorilor fotbalului au renăscut odată cu apariția noii echipe, FC Municipal. Contestată de unii, nostalgici sau din alte motive, noua denumire a început să aibă ”prinză la public”. După doar un an de activitate, aceste speranțe au fost alimentate de o evoluție peste așteptările multora, echipa dovedindu-se revelația ediției. Clasarea pe podium a atras atenția multora. Este un dezavantaj acest lucru? Vor fi mai atente adversarele? Cert este că lumea fotbalistică a orașului se pregătește de un nou start. La Stadionul Trans-Sil lucrările pentru mărirea capacității au început imediat după încheierea sezonului. Prima etapă de pe teren propriu este programată în 22 august. Rândurile adăugate la tribuna I, cabinele de la tribuna oficială și peluza au mărit numărul de locuri cu peste 1500. Stadionul va putea găzdui astfel peste 4000 de spectatori. Gazonul a fost de asemenea înlocuit în porțiunile din fața porților și centrul terenului. Calitatea acestuia se ridică la nivelul multor stadioane ale formațiilor de primă ligă. La nevoie, poate apărea și un stadion care să fie omologat pentru Liga I. ”În caz de promovare, cred că s-ar găsi și soluții în ceea ce privește terenul, lotul și altele”, declara înaintea returului sezonului trecut fostul director tehnic, Florea Ispir. Echipele de juniori încep să obțină rezultate și să promoveze jucători.

Speranțe pentru noul sezon

Ce ne aduce noul campionat? Prima ”achiziție” este noul președinte, Alex Krenek. Acesta a reușit să ducă o echipă de la înființare până în liga secundă. A renunțat însă la locul obținut în favoarea actualei echipe. ”Studiez de mai multe luni echipa, de când știam că o să vin la Târgu- Mureș. Mulți dintre jucătorii care au jucat foarte bine în tur, în retur au fost sub așteptări. Pornim cu un lot valoros, pe fiecare post avem doi jucători. Ca obiectiv, ne propunem să câștigăm cât mai multe meciuri”, a declarat prudent noul președinte. Rezultatele din partidele amicale disputate în stagiul de pregătire au fost dătătoare de speranțe, chiar dacă ultimele au fost pierdute. Cosmin Bodea a încercat diverse formule și speră într-un sezon reușit. ”Nu ne hazardăm, campionatul abia începe, dar cred că ne este la îndemână unul din primele patru locuri. Pe parcurs, mai vedem. Dacă se poate mai mult, cu atât mai bine”, a fost declarația managerului general Claudiu Maior.

Noii veniți, alături de cei care au evoluat și în ediția trecută, își doresc o promovare. Majoritatea dintre ei nu au făcut cunoștință cu liga I.

Mulți dintre suporteri au savurat vremurile de glorie, alții își doresc acest lucru. Va mai serba fotbalul din Târgu- Mureș o promovare?

Mihai VEREȘ

Alex Krenek, noul președinte executiv:

”Îmi doresc în primul rând să câștigăm cât mai multe meciuri. Decepțiile cele mai mari vin atunci când visezi foarte sus. Faptul că am reușit promovări, de jos până în divizia B cu echipa Lotus Băile Felix, mă fac să-mi doresc și o promovare în Liga I.”

Remus Dănălache, nou portar:

”Îmi doresc foarte mult să joc în Liga I. Echipa este foarte bună și unită. Când atmosfera în cadrul lotului este sănătoasă, avem toate șansele să ne atingem obiectivul propus.”

Mihai Stere, căpitanul echipei, a evoluat în divizia A la Farul Constanța:

”Cu banderolă sau nu, eu tot spun ce am de spus, limbajul nostru este în teren, rezultatele trebuie să vorbească. Târgu- Mureșul nu a mai avut demult fotbal și cred că publicul trebuie să ne fie apropiat dacă își dorește acest lucru”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close