Interviu

Lucrarea pământului în viziunea lui Liviu Cojoc

Zi de Zi: Primul interviu la „Zi de Zi  Domnule Liviu Cojoc, acționar și manager la SC DAFCOCHIM Târgu Mureș, ce semnificație are simpozionul organizat astăzi, 14 noiembrie 2013, de compania dumneavoastră și a partenerului Radu Fodor, într-un tandem clasic cu renumita SC Azomureș SA, parte a Ameropa Holding, una dintre companiile de marcă ale industriei chimice? Alături de unul dintre partenerii tradiționali ai Dafcochim, societatea elvețiană Syngenta. Două companii elvețiene față în față cu ardelenii ce-și iubesc și lucrează pământul…

Liviu Cojoc: DAFCOCHIM a organizat și găzduit la Târgu-Mureș un moment important în comunicarea pe care cele două mari companii elvețiene, Azomureș-Ameropa și Syngenta, o au pentru fermierii ardeleni din județele Mureș, Alba, Bistrița Năsăud, Cluj, Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov. O altă premieră. Este pentru prima dată când se alătură simpozionului Dafcochim și producătorul de tractoare agricole IRUM SA Reghin. Două sute de fermieri s-au informat azi din prezentările Azomureș, Syngenta, Irum și Zahărul Luduș. Am păstrat aceeași locație a manifestării, Manadas și President din Târgu-Mureș. 

Zi de Zi: Cum ați reușit să-i scoateți pentru prima dată pe cei de la Azomureș din fabrică?Au fost într-o echipă de top la manifestare…

Liviu Cojoc: Partener de prim rang, Azomureș, cu noul acționar elvețian și cu un management de super calitate asigurat de profesionistul Mihai Aniței, a răspuns invitației noastre, și mai mult și-a prezentat oferta de produse destinate fermierilor ardeleni. Mihai Aniței a participat împreună cu o echipă formată din directorul comercial Lidia Aldea, Roxana Bud, reprezentând Departamentul Export al Azomureș, cercetătorul Lajos Vass, și șeful de comunicare al companiei, Ovidiu Maior. 

Zi de Zi: Este o perioadă bună pentru strânsul recoltei, dar și pentru lucrările agricole de toamnă, și cu toate acestea au fost mulți interesați de eveniment și de prezententarea elvețienilor de la Syngenta.

Liviu Cojoc: Managerul pe România, Felix Manolescu de la Syngenta, prin echipa lui, formată din Andrei Stanciu și Tomel Petrache, au avut o prezentare de la profesioniști către fermieri și agricultori cunoscători, care, chiar dacă a fost mai tehnică pentru jurnaliști, a suscitat interesul celor 200 de fermieri. Și o serie de întrebări, precum la intervențiile celor de la Azo. Syngenta rămâne unul dintre pilonii majori promovați și distribuiți de Dafcochim în agricultura transilvană.

Zi de Zi: Cum ați perceput prezența în premieră la acest simpozion a producătorului de utilaje agricole IRUM Reghin?  

Liviu Cojoc: Dacă la un eveniment vin peste 200 de fermieri mari din Mureș și opt județe limitrofe, am considerat ca intră în firesc să participe și unul dintre principalii producători de tractoare agricole din România, mai ales că afacerea sa este la noi în județ, la Reghin. Ne bucurăm că s-au alăturat simpozionului și prezentarea IRUM a fost, cred, foarte apreciată. Și în sală și afară în fața tractorului. Pe lângă pesticide și semințe, fermierii vor ști de acum de unde să-și cumpere și tractoare și alte echipamente necesare lucrărilor mecanizate din agricultură. Le doresc mult succes celor de la IRUM în afacerea lor!

Zi de Zi: În încheiere, spuneți-ne, domnule Liviu Cojoc, ce perspective pe termen scurt are agricultura din Transilvania? Chiar dacă dragostea față de pământ este de durată lungă și necondiționată…

Liviu Cojoc: Mă gândesc că 2013 a fost un an bun pentru fermieri, iar vestea că în Bugetul de stat pe 2014 au fost mărite considerabil sumele alocate Agriculturii, pentru a putea cofinanța proiectele europene, ne bucură foarte tare. Cred că, în 2-3 ani de acum, cei 200 de fermieri pe care-i vedeți aici, cei 500 participanți permanenți ai simpozioanelor noastre, dar și mulți alții, vor crește exponențial, iar business-ul în agricultură va căpăta un aer mult mai profesionist, la toate nivelurile. Vreme bună, oameni de calitate să fie și acest sector va deveni foarte puternic!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close