Sport

O posibilă „pepinieră” de tenismeni se naşte la Târgu-Mureş

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuccesele recente ale tenismenelor românce, în special prin Simona Halep, au trezit interesul multor copii şi i-a îndrumat spre „sportul alb”. La Târgu-Mureş funcţionează pe lângă Clubul Sportiv Universitar o secţie de tenis de câmp şi la alte baze sportive care au terenuri există numeroşi amatori. Evident, pe lângă adulţii care joacă din pasiune, din dorinţa de mişcare, unii angrenaţi chiar cu rezultate bune în competiţii pentru amatori, găsim şi mulţi copii. Tenisul de câmp este însă un sport individual, costisitor, unde nu oricine îşi permite să-şi îndrume copilul. Cei care da, îşi caută antrenori specializaţi, nu mulţi la număr.
La Baza Sportivă Forza de lângă complexul Trans Sil, doi tineri antrenori, soţ şi soţie, au ambiţii mari. Lângă ei putem găsi câţiva copii talentaţi. O deosebită plăcere să vezi pasiunea celor mici care bat mingea pe lngă cei doi antrenori, soţii Anca şi Adrian Struţu. Soţia antrenează de opt ani la Târgu-Mureş, iar de doar câteva luni i s-a alăturat şi soţul Adrian, venit de la Sibiu. Cei doi intenţionează să pună bazele unui nou club de tenis de câmp, care se va axa pe creşterea micilor talente. „Talente avem, este nevoie doar de oameni care să se ocupe de cei mici. Vin copii înfrumaţi şi constatăm cu mare plăcere că de talente nu ducem lipsă”, ne spune Adrian Struţu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMedaliile vor avea nevoie de vitrine suplimentare
Recent, la cea de-a VI-a ediţie a Turneului Campionilor disputat la Bucureşti, competiţie rezervată celor mai mici jucători, unde participarea era condiţionată de câştigarea cel puţin a unui turneu, la grupa Roşie, cei doi au participat cu trei copii. Micuţul de doar 6 ani, Ianis Conţiu (foto 2), cu cinci turnee câştigate, a încheiat pe locul III. Ianis este greu de oprit de la joc şi atunci când bunicul vrea să-i pună la gât salba de medalii cucerite, gata să-l doboare. Alături de el mai sunt şi mulţi alţi copii în care cei doi antrenori îşi pun mari speranţe, cum sunt Olivia Nagy, sau Ana Federica Oana, ambele participante la Turneul Campionilor, cu câte un turneu câştigat.
Participarea la competiţii este condiţionată însă de posibilităţile părinţilor, dar cei doi şi-au propus ca în câţiva ani de la Târgu-Mureş să apară mari jucători, gen Novak Djokovic, care este modelul micuţului Ianis, care, deşi este deocamdată la şcoală doar în clasa 0, preferă să joace tenis şi să urmărească mai degrabă meciuri decât emisiunile pentru copii de vârsta sa.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close