Interviu

Poveştile de viaţă prin glas şi formă la TEDx Reghin

FOTO ATEDx Reghin revine sâmbătă, 20 septembrie, la Business Café din Reghin.Evenimentul va fi deschis de recitalul susţinut de Gentiana & Dody urmat de poveştile aduse de oaspeţii invitaţi,  trainerul Daniel Moga, psihologul clujean Cristina Varo, cercetătoarea Sorina Lupu, Mihai Corui antrenor de baschet  şi dr. Flaviu Roman, vicepreşedinte al Swiss Gold Coin Initiative. Cu ocazia evenimentului vor fi prezentate, în premieră, două interviuri în exclusivitate pentru TEDxReghin, primul  realizat cu Claudia Moscovici, autor de bestseller-uri şi critic literar în Statele Unite ale Americii, al doilea fiind o surpriză destinată publicului. Cu ocazia evenimentului se va servi un meniu inspirat şi gătit în mare parte cu ingrediente locale, specifice zonei Reghinului. “Taxa de participare va fi de 50 lei de persoană, fiind scoase la vânzare un număr de doar 30 de bilete, dintr-un total de cca. 70 de persoane estimate a participa la eveniment. Întreaga sumă stransă din vânzarea biletelor va fi donată Asociaţiei Casa Educaţiei Reghin, asociaţie nonprofit axată pe susţinerea copiilor cu performante şcolare deosebite, însă cu o situaţie materială precară, cu risc de abandon şcolar major”, a precizat Sorin Suciu, curator TEDxReghin

 Poveşti de trezit oameni mari cu Mihai Corui

 Printre oaspeţii TEDx Reghin de sâmbătă se numără şi Mihai Corui, fostul antrenor de la BC Mureşul , care revine în oraşul viorilor după prezenţa de acum doi ani, tot în cadrul TEDx Reghin cu noi şi frumoase poveşti de viaţă ale copiilor BC Together pe care îi antrenează.

 

Reporter: A doua prezenţă la Reghin la un eveniment TEDx. Cum a fost prima întâlnire cu publicul reghinean la acest eveniment ?

Mihai Corui:Invitaţia de a participa la TEDx Reghin a doua oară mă onorează, asta înseamnă că adulţii sunt sensibili la vocile şi întâmplările copiilor. Înseamnă că mesajele din lumea copilăriei încă contează. Mă bucur să revăd chipurile prietenoase şi curioase ale tinerilor reghineni, care şi data trecută mi-au ascultat poveştile cu sufletul la gură, îi vedeam prin sală plini de curiozitate şi inteligenţă. Realmente e o plăcere pentru mine să le vorbesc unor oameni deosebit de inteligenţi şi creativi cum sunt reghinenii.

Reporter: Ce aduce pozitiv o conferinţă TEDx în peisajul actual ?

Mihai Corui:Conferinţele TEDx nu se adresează proştilor, ci doar celor inteligenţi. Calitatea şi nivelul discuţiilor, temele abordate de speakeri sunt din toate sferele vieţii sociale, ele ajută minţile tinere şi deschise să îşi făurească o idee despre cum poate arăta viitorul şi cum poate fi el ancorat în PREZENT. Din punctul meu de vedere nu se poate porni un proiect atât de uriaş şi generos cum ar fi schimbarea Reghinului, decât dacă minţile deschise ale acestui oraş nu se schimbă în prealabil. E nevoie de curaj şi determinare.

 Reporter: Aţi vorbit la Reghin despre copii şi despre educaţia acestora prin sport. Ce poveşti frumoase aduceţi pe 20 septembrie la Reghin ?

Mihai Corui:Acum doi ani am vorbit despre trei poveşti cu tâlc ale unor copii de vârste crude, culese de către mine de-a lungul timpului cât am lucrat cu ei şi i-am condus ca antrenor. Când ştii să asculţi realmente, când reuşeşti să-ţi linişteşti mintea şi să permiţi mesajelor lor să interfereze cu seninătate în modulaţia propiei gândiri, realzezi că aceste mesaje sunt de mare valoare, ele au o greutate echivalentă cu aurul. În 2014 am adunat alte poveşti frumaose  legate de copii tineri, dar şi mesaje pentru şi de la adolescenţi. Sper că ele vor fi ascultate şi trăite real-time odată cu speakerul.

 Reporter: Cât au oamenii maturi de învăţat de la copii şi invers ?

Mihai Corui:Eu cred că nu se poate concepe o lume fără copii, e ca şi când am anula orice şansă a umanităţii de a progresa, de a evolua. Invers însă, e posibil, o lume fără adulţi poate fi o şansă de a nu mai fii perpetuuate vechile tradiţii, dogme din toate segemntele actualei societăţi, religioase, sociale, politice, guvernamentale sau de toate felurile. Gândirea însăşi ar avea o şansă de înnoire. Cine ştie?! De aceea avem nevoie de copii, de mintea lor neîndoctrinată încă cu toate prostiile pe care societatea le promovează ca şi realităţi imuabile.

Reporter: O invitaţie pentru reghineni să vină la întâlnirea cu poveştiile adevărate ale copiilor  BC Together

Mihai Corui:Lansez aici o invitaţie caldă, respectuoasă pentru prietenii reghineni, pentru acei oameni inteligenţi ce vor duce vorbele copiilor spre ceilalţi concetăţeni, mesajele lor poate se vor răspândi şi vor cucerii inimile şi gândirile deschise ale oamenilor locuitori ai acestui frumos şi deschis spre nou oraş transilvănean. Vă aştept cu drag!

Schimb de gânduri şi idei cu Cristina Varo

FOTO BAlt oaspete al evenimentului TEDx Reghin se numără şi coach-ul şi trainerul Cristina Varo care va conduce publicul într-o călătorie plină de provocări care merită explorate de cei care vor spune prezent la TEDx Reghin de sâmbătă, 20 septebrie, ora 11.00 la Business Café din Reghin.

Reporter: Cine este Cristina Varo? Ce face ea?

Cristina Varo: Sunt un om cu o mare bucurie de a trăi, curioasă să descopere minunăţiile lumii şi comorile din om. Profesional, ca şi coach şi trainer în relaţii interumane, mi-am găsit liniştea şi împlinirea întrucât interacţiunile cu clienţii îmi facilitează drumul spre poveşti de viaţă. Îmi place să-i conduc pe oameni către resursele lor interioare pentru a-şi folosi potenţialul şi să-şi pună în valoare puterea interioară pentru a face schimbări, descoperind, totodată, bucuria de a trăi.

Reporter: Cu ce ocazie pe la TEDx Reghin ?

Cristina Varo: Cu ocazia unei invitaţii de care am fost onorată şi la care am zis da.

Reporter: Cât plus aduce o conferinţă TEDx chiar şi într-un oraş mic precum Reghinul ?

Cristina Varo: Ideile valoroase sunt libere să circule prin lume. Nu au graniţe legate de oraşe mici sau mari. Aşadar, oamenii vor face diferenţa, în funcţie de cum absorb şi lucrează cu ideile împărtăşite şi primite. Cred că un schimb de gânduri, viziuni, idei poate aduce mereu un plus de calitate în viaţa oricui.

Reporter: Ai lansat o invitaţie la un periplu în lumea călătoriilor interioare. Cum ai defini o astfel de călătorie ?

Cristina Varo: Fascinantă! Bogată, plină de provocări, o aventură minunată, niciodată la fel.

Reporter: Fără poveşti lumea ar fi mult mai săracă. Ce aduci în scest sens cu tine pe 20 septembrie la Reghin ?

Cristina Varo: Chiar o poveste, de viaţă, cu revelaţii prin care am trecut şi care m-au ajutat să fac saltul spre o altă calitate a vieţii, a uşurinţei de a trăi şi a bucuriei de a fi J.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close