Interviu

Nagy Betty vrea în elita handbalului

Din returul ediției trecute, căpitan al echipei feminine de handbal SC Mureșul Târgu-Mureș a devenit târgumureșeanca Nagy Beata. Jucătoarea, care a împlinit în urmă cu o lună 21 de ani, se află în lot deja de șase ani, devenind una dintre cele mai valoroase componente. Împreună cu Alina Moloci și Rad Szidonia a dus deseori greul echipei care a dominat ultimele două ediții a seriei B din Divizia A. Deși au ratat promovarea în Liga Națională, Betty este optimistă și are încredere în echipă pentru sezonul viitor. Extrema stângă a reușit să impresioneze deseori prin ambiție, tehnică și, nu în ultimul rând, prin frumusețe. Curând începe anul III al Facultății de Educație Fizică din cadrul UMF, dar încă nu a luat o decizie în privința viitorului pe plan sportiv.

Reporter: Ce te-a determinat să te orientezi spre handbal?

Nagy Beata: Am început să joc din clasa a treia, la Gimnaziul “Mihai Viteazulâ€, cu profesorii Petelei și Mariana Frâncu. M-a dus fratele meu, Zsolt și școala avea profesori de sport cu specializarea handbal. Mi-a plăcut acest sport și am rămas.

Rep.: Faci parte dintr-un grup care joacă demult împreună.

N.B.: Da, suntem mai multe care jucăm de câțiva ani. Este un mare avantaj, colectivul este sudat, ne cunoaștem deja bine, ne simțim una pe alta.

Rep.: Este o responsabilitate mare cea de căpitan al echipei?

N.B.: Oarecum, da. Toate problemele echipei trec pe la mine și se rezolvă prin intermediul meu. Le rezolvăm însă între noi și se pare că totul merge bine.

Rep.: Ai avut oferte de la alte echipe, te-ar tenta să joci la nivel mai înalt?

N.B.: Personal nu mi s-au adresat decât acum, la ultimul turneu de baraj cei de la Baia Mare, dar am auzit că au mai fost oferte. De tentat nu mă tentează, nu doresc să plec. Deocamdată am alte priorități, cum ar fi școala, să termin facultatea și să fiu aproape de familie.

Rep.: Ce-ți dorești pentru echipă în sezonul viitor?

N.B.: Cât mai mult. Să fim ferite de accidentări, să câștigăm tot ce putem, să ajungem din  nou la baraj și să reușim chiar promovarea. Am avut două șanse la rând, ar fi a treia și ne dorim ca orașul să se mândrească cu noi, cu o nouă participare în prima ligă și să ne susțină. Totul depinde însă în primul rând de noi, trebuie să dăm tot ce avem noi mai bun și ne dorim acest lucru.

Rep.: Ce-ți dorești personal pentru viitor?

N.B.: Încă nu mi-am făcut planuri pe termen lung. Cum am spus, vreau să-mi termin studiile, să joc cât mai bine. După ce voi termina ca jucătoare, nu știu, poate mă voi îndrepta spre antrenorat, poate în altă direcție. Voi decide mai târziu acest lucru.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close