Sport

Acum ori niciodată pentru handbalistele mureşene

handbalÎn etapa a XVI-a a Ligii Naţionale la handbal feminin, nou promovata în elita handbalului românesc, SC Mureşul Târgu-Mureş se află în ingrata postură de a forţa spre finalul sezonului obţinerea primelor puncte.

Echipa preluată spre finalul turului de către antrenorul Gheorghe Covaciu este singura care nu a obţinut nici măcar o remiză, deşi au avut în mai multe rânduri evoluţii dătătoare de speranţe. Mureşencele au avut partide în care au condus, chiar cu patru goluri la pauză, sau spre finaluri de meci, dar au cedat de fiecare dată la final, mai mult sau mai puţin categoric. Mureşencele au una dintre ultimele şanse de a obţine prima victorie. Duminică, 8 februarie, de la ora 17.00, vor întâlni în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş formaţia Unirea Slobozia. Echipa ialomiţeană se află pe penultima poziţie a clasamentului, dar au cumulat 12 puncte, prin 4 victorii.

Una dintre acestea a fost obţinută în etapa a V-a din tur, 28-25 tocmai cu mureşencele, după ce la pauză tabela le era favorabilă oaspetelor de atunci, 14-15. Era a doua victorie a lor, după ce în debut au învins la limită, 23-22 HCM Râmnicu Vâlcea. Dacă echipa din Slobozia a mai reuşit să strângă alte 6 puncte ulterior, mureşencele au rămas în continuare în block starturi şi încercarea de salvare de la o retrogradare ruşinoasă planează tot mai evident.

Ce poate aduce „minicampionatul” play-out?

După încheierea celor 26 de etape, între ultimele şase clasate se va disputa o acerbă luptă pentru supravieţuire, în urma căreia ultimele două vor părăsi prima scenă. În acest „minicampionat” cu zece etape tur-retur, se va porni cu punctele obţinute în partidele directe dintre cele şase. Momentan, celelalte cinci au între 20 şi 12 puncte, în timp ce Mureşul ar porni cu 0, dacă nu obţine puncte în aceste ultime runde, în care vor conta doar cele din partidele directe. Şanse teoretice ar fi, dar trebuiesc valorificate. Mureşencele vor întâlni după echipa din Slobozia şi alte echipe aflate în aceeaşi zonă, cum sunt cele din Cluj şi Deva, tot pe teren propriu, sau la HCM Râmnicu Vâlcea, în ultima etapă. Pentru a păstra ceva şanse, Mureşul ar trebui să se apropie de numărul de puncte obţinute de cele cinci, majoritatea dobândite tocmai în aceste dueluri, dar şi un parcurs foarte bun în cele 10 de la final, care se vor disputa într-un ritm extrem de alert, pe durata a mai puţin de cinci săptămâni, în perioada 30 aprilie – 31 mai.

Aşadar, se poate pregăti un final cu speranţe pentru noua promovată, dar o problemă nu este doar evoluţia, ci şi lotul. Acesta a pornit la drum cu remanieri minore faţă de cel care a reuşit promovarea, iar două dintre jucătoarele care se întrevedeau drept „piesele grele”, Alina Moloci şi Tamas Reka sunt accidentate. Prima era practic „creierul” echipei şi principala marcatoare, a fost pierdută la începutul returului şi nu va mai putea evolua câteva luni, iar pe a doua nici nu s-a putut conta întregul sezon. Pentru a mai spera la ceva, este nevoie ca celelalte componente să „strângă rândurile” şi încerce să ţină pasul cu adversarele pe întreaga durată a unei partide, chiar dacă banca este una foarte „scurtă”.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close